Volledig scherm
© Thinkstock

Prinsenbeek wil inzameling oud papier niet opgeven

PRINSENBEEK - De Stichting Kringloop Oud Papier Prinsenbeek (SKOPP) wil de eigen inzameling van oud papier niet opgeven. Dit is de strekking van een brandbrief van SKOPP en veertien Prinsenbeekse verenigingen en stichtingen aan de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders.

De gemeente wil de oud-papierinzameling op het scoutingterrein in Prinsenbeek beëindigen en gelijk trekken met die in de rest van Breda. In afwachting van een voorstel tot aanpassing van de regeling voelde het bestuur van SKOPP zich vorige week overvallen door berichtgeving over beëindiging ervan.

Compensatie
In plaats van containers voor oud papier zouden op het terrein van de scouting bakken kunnen komen voor het gescheiden inzamelen van diverse afvalstoffen. SKOPP kan hiervoor, en voor andere inspanningen bij afvalinzameling in het dorp, een vergoeding ontvangen. Dit als compensatie voor het weggevallen van de inkomsten van de oud papierinzameling, schrijft wethouder Paul de Beer aan leden van de gemeenteraad.

De inzameling van oud papier vormt volgens SKOPP juist de ruggengraat van de inzameling en zonder lijkt de inzameling van overig afval, en daarmee de inkomsten voor Prinsenbeekse verenigingen, ook een duikvlucht te nemen. Met de vergoeding voor het ingezamelde oud papier worden immers lokale stichtingen, verenigingen en instellingen van extra inkomsten voorzien.

Komende vrijdag gaat de gemeente met SKOPP om tafel om te praten over het voorstel. Het stichtingsbestuur hoopt op een constructieve en open bijeenkomst, waarbij ook alternatieven bespreekbaar zijn. Mocht het niet tot een overeenkomst met de gemeente komen, dan gaat SKOPP door met de inzameling van oud papier op het scoutingterrein.