Volledig scherm
Politieauto © Frans Nikkels

Politie in meeste gevallen niet op tijd bij spoedgeval in Brabant; Baarle-Nassau scoort het slechtst

BAARLE-NASSAU - De politie weet dit jaar in Baarle-Nassau slechts in een derde van de spoedgevallen op tijd ter plaatse te zijn. Dat is nog minder dan vorig jaar. Toen waren ze 46,4 procent van de tijd in een kwartier op de gemelde plek, blijkt uit cijfers van de organisatie zelf.

Roosendaal is de enige gemeente van West-Brabant waarbij dat wel is gelukt in de eerste zes maanden van 2017. Daar haalde precies 90 procent het op tijd. Een kleine stijging tegenover de 89,3 procent van vorig jaar.

Op gemeenteniveau zijn de verschillen in heel Nederland groot. In de steden ging dit het afgelopen halfjaar vaker goed dan in meer dunbevolkte gebieden. Het merendeel van de gemeenten haalt de streefnorm van negentig procent niet, met enkele regio's aan de rand van het land als voornaamste uitschieters.

Zo wist de politie in slechts een derde van de spoedgevallen in grensgemeente Baarle-Nassau binnen een kwartier ter plaatste te zijn. In het Groningse De Marne was dit het afgelopen halfjaar 38 procent en ook de Waddeneilanden Terschelling (37,5 procent), Ameland (58 procent) en Schiermonnikoog (55 procent) blijken voor de politie niet snel bereikbaar in geval van nood.