Volledig scherm
© Rob de Haas / Mainstay Media

Politie: geen acht maar drie overvallers pizzakoerier in Breda

BREDA - De politie gaat er van uit dat de pizzakoerier die vrijdagavond rond kwart voor acht in Breda beroofd werd het slachtoffer geworden is van een groep van drie daders. Eerder werd aangenomen dat er acht daders waren.

De overval werd gepleegd in de Philip Schonckstraat toen de bezorger onderweg was met een bestelling. Een groepje mannen, dat in een nabijgelegen parkje stond, benaderde hem. Na een kort gesprek sloeg de sfeer om en werd de jongen beroofd. Vervolgens gingen de mannen er vandoor in de richting van het park. Een groepje jongens in de nabijheid zette het direct na de beroving ook op een lopen. In totaal ging het waarschijnlijk om acht mannen.

Signalement
De 22-jarige koerier alarmeerde de politie. Agenten begonnen in de omgeving een onderzoek maar hebben de daders niet aangetroffen. Van twee van de daders is een signalement bekend. De eerste is een man van 16 tot 18 jaar met een lichtgetint uiterlijk, zwart kort haar, een zwarte trainingsbroek en een donkerblauwe jas met bontkraag.

De jongen sprak Nederlands met een vermoedelijk Noord-Afrikaans accent. De tweede dader heeft ook een lichtgetint uiterlijk en droeg een rode muts en een rood/wit trainingsjack. De politie zoekt getuigen.