Volledig scherm
ANP KIPPA

Patty Brard zag aanstaande bijna niet meer door huwelijksdrukte

AMSTERDAM - Patty Brard is in aanloop naar haar huwelijk naar eigen zeggen veranderd in een bridezilla. En haar aanstaande heeft eigenlijk geen flauw idee hoe de feestelijkheden er eind augustus uit zullen zien. Door de hectische voorbereidingen leefden de twee de afgelopen tijd zó langs elkaar heen, dat ze elkaar bijna kwijtraakten. "We moesten deze week hoognodig even met elkaar praten. Opnieuw de balans opmaken", vertelt Brard.

Ruim een maand zijn de SBS-presentatrice en architect Antoine van de Vijver inmiddels actief bezig met het plannen van de grote dag. Of eigenlijk twee grote dagen. Het stel geeft elkaar in de loop van volgende maand in woonplaats Amstelveen in besloten kring het ja-woord voor de wet. Daarna volgen eind augustus een grootse ceremonie en een uitbundig feest op Ibiza.

Brard heeft zich ontpopt tot een 'enorm perfectionistische regelheks', terwijl Antoine zich bij voorkeur afzijdig houdt van alle voorbereidingen. En dat leidt dan weer tot grote frustratie bij zijn verloofde.

Vrouwending
''Alles wat met bruiloften te maken heeft, is toch meer een vrouwending", stelt Van de Vijver. "Ze kan wel zeggen: 'ga jij de bloemen uitkiezen'. Maar wat moet ik doen met bloemen? Geen idee, weet ik niet. 'Kies jij de taart uit.' Geen idee wat voor taart. Zo gaat het met heel veel dingen. Bruidsmeisjes en zo. Dat weet ik toch allemaal niet. Het ligt vanzelf allemaal bij haar. Uiteindelijk weet ik ook helemaal niets van de bruiloft."

Brard: "De bridezilla in mij is opgestaan, ik ben echt heel lastig. Het is ook zóveel werk. En ik maak me regelmatig boos omdat hij niet betrokken is." Waarop haar verloofde meteen roept: "CC me dan ook eens in al die e-mails."

Balans
Door de hysterische voorbereidingen en drukke werkagenda’s zagen de tortelduifjes elkaar bijna niet meer. "We wonen en werken in één huis, maar leefden compleet langs elkaar heen", zegt Brard. "We hebben nu afgesproken dat we meer met elkaar delen en gedurende de dag of avond echt even tijd voor elkaar maken. We hebben een nieuwe balans."

De voorbereidingen op de ceremonie en het huwelijk op Ibiza zijn vanaf 22 augustus te zien op SBS6 in de zesdelige reallifesoap Patty’s Big Fat Ibiza Wedding.