Volledig scherm
Beek Vooruit-ster Pierre van Hooijdonk probeert Koen Knook van De Fendert van de bal te houden. foto Edmund Messerschmidt/het fotoburo

Oud-profs in het West-Brabantse amateurvoetbal: van Amoah tot Van Hooijdonk

AMATEURVOETBAL – Volop ophef vrijdagmiddag toen bekend werd dat Royston Drenthe in het shirt van VV Dongen gesignaleerd was. Maar de ex-Galactico is niet de enige oud-prof die in het West-Brabantse amateurvoetbal opduikt.

Zo speelt Pierre van Hooijdonk bij het zaterdagteam van Beek Vooruit, uitkomend in de vierde klasse. Zelfs speelde hij nog een enkele wedstrijd samen met zijn zoon. Voor dat team komen overigens ook ex-NAC-spelers Peter Remie en Jack Sweres uit. Eerder speelde Pi-Air in een lager elftal bij Steenbergen.

Dan is er natuurlijk Matthew Amoah, die vorig seizoen bij Baronie speelde in de hoofdklasse en nu uitkomt voor Halsteren. Daar is de Ghanees clubtopscorer. Bovendien speelt hij wederom in de clubkleuren die hem bij NAC en Vitesse ook goed stonden.

Marcel van der Sloot, die zijn wedstrijden speelde bij RBC, Oss en FC Dordrecht, komt momenteel uit voor Cluzona, in de derde klasse.

Bij Gloria UC dook in 2014 Marcel Meeuwis uit, die in het verleden uitkwam voor Willem II, VVV-Venlo, Roda JC, Borussia Mön​chengladbach, Feyenoord en Melbourne Heart.

Ook Veerse Boys kreeg enkele jaren terug opmerkelijke versterkingen: Jean-Paul van Gastel en John Lammers speelden uiteindelijk voor het team uit Raamsdonksveer.

De huidige trainer van RBC, Danny Mathijssen, stond vorig jaar nog op het veld als speler van de amateurvereniging. De oud-prof speelde daarvoor bij Cluzona en METO.

Daarnaast hebben ook ex-Halsteren-speler Arjan Christianen (RBC, NAC, Willem II), Dongenaar Rik Schouw (Jong Ajax, Almere City, Jong PSV en Achilles’29) en de inmiddels gestopte MOC’17-speler John van Loenhout (RBC, RKC, VVV) een profverleden.

Zelf nog voorbeelden? Reageer!

Volledig scherm
Matthew Amoah van Halsteren © Peter v Trijen/ Pix4Profs