Volledig scherm
No Surrender. © ANP

Opnieuw man aangehouden voor mishandeling No Surrrenderlid in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft dinsdagochtend in Rotterdam een 34-jarige man aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij betrokken was bij de zware mishandeling van een 41-jarige Schiedammer, begin mei vorig jaar na een begrafenis in een bosgebied in Bergen op Zoom. Bij het doorzoeken van de woning is een bedrag van enkele duizenden euro's aan contant geld in beslag genomen.

Voor die mishandeling werden in november al drie verdachten aangehouden en in januari werd een 34-jarige aangehouden, die eerder nog wist te ontkomen. De eerder aangehouden verdachten zijn een 34-jarige Amsterdammer, een 26-jarige man uit Den Haag, een 46-jarige man uit Oss en een 34-jarige man uit Nieuwerkerk aan de IJssel. De mannen uit Amsterdam, Oss en Nieuwerkerk aan de IJssel zijn nog altijd verdacht en zitten allen nog in voorarrest. De verdachten kennen elkaar van motorclub No Surrender.

Geschopt

Een 41-jarige Schiedammer deed bij de politie vanuit het ziekenhuis aangifte van zware mishandeling. Hij vertelde dat hij lid is van Outlaw Motorcycle Gang No Surrender. Hij verklaarde dat hij na de begrafenis van de vader van een clublid in Bergen op Zoom fors was mishandeld. Clubleden namen hem in de auto mee naar een bosgebied. Daar werd hij door hen meerdere keren geslagen en geschopt. Hij werd daarna thuis afgezet waarna zijn vriendin hem naar het ziekenhuis bracht.

Motorongeluk
Daar bleek dat hij verschillende ernstige verwondingen had, namelijk botbreuken in gezicht, bovenlichaam en ledematen. Hij verklaart dat clubleden hem tijdens een bezoek in het ziekenhuis opdroegen om op sociale media te melden dat hij een motorongeluk had gehad. De politie heeft na de aangifte van de Schiedammer verder onderzoek gedaan. Daarbij kwamen de vier verdachten in beeld.