Volledig scherm
© Marcel Otterspeer/Pix4profs

Openingsfeest haven Steenbergen in de steigers: 'Het wordt grandioos'

STEENBERGEN - Muziek, veel muziek. Onder andere van Harmonie Volharding, mannenkoor ABS, Sasso Montanari en Amira Willighagen. Het openingsfeest van de vernieuwde haven in Steenbergen belooft een muzikaal spektakel te worden.

Dat feest vindt plaats van 19 tot en met 21 mei. Er komt in de haven een groot ponton te staan waar de grootste optredens op gaan plaatsvinden. De organisatie van het feest is in handen van Jan Ligtenberg, onder andere dirigent van mannenkoor ABS.

Tijdens een persconferentie ontvouwde hij donderdagmiddag samen met wethouder Cors Zijlmans de plannen waar hij samen met andere verenigingen de afgelopen maanden aan heeft gewerkt. Zijlmans heeft er vertrouwen in: ,,Het wordt grandioos.''

De vrijdag staat in het teken van musical. Overdag zullen vier schoolorkesten drie keer de musical 'De vuilnisboot' opvoeren. 's Avonds is gereserveerd voor de officiële opening, al houdt Ligtenberg nog geheim wat het precies in zal houden. Wel is zeker dat er een concert plaatsvindt, onder leiding van harmonie Volharding.

Zaterdag en zondag staan overdag in het teken van allerlei attracties voor de allerjongsten, zoals een springkussen en een draaimolen. Op de lange pier komt een tweede, kleiner podium te staan voor optredens. Zaterdagavond staat in het teken van Aqua Musica. Een groots concert met André Rieu-achtige trekken, zo belooft Ligtenberg.