Volledig scherm
Bezoekers van het Weekend van het Varken kijken door vensters in de stallen. Ze komen zelf niet echt tussen de varkens.

Open dagen als pr voor varkensbranche

TILBURG - Open dagen als 'het Weekend van het Varken' zijn het beste pr-middel voor de sector. "Daar kan geen campagne tegenop", stelt de communicatie-adviseur van de ZLTO.

Op 14 en 15 september stellen veertig varkenshouders hun boerderijen open voor publiek. Hierbij zitten drie bedrijven in de regio Tilburg. Vorig jaar trok de activiteit volgens de organisatie veertigduizend bezoekers.

Volgens communicatiespecialisten zijn de vele gesprekken tussen boer en burger tijdens de open dagen, van grote waarde voor de door negatieve berichten geplaagde branche. De ZLTO-adviseur: "Het beste verhaal is nog altijd dat van de boer bij jou op de hoek."

Wakker Dier vindt de open dagen op zich een goed initiatief omdat ze zorgen voor contact tussen consumenten en boeren. Maar volgens de organisatie is er nog veel mis in de varkenssector en geven de varkenshouders tijdens de open dagen een te mooie voorstelling van zaken. Bezoekers moeten zich daarvan bewust zijn en ook kritische vragen stellen, adviseert Wakker Dier. Zelf blijft de organisatie doorgaan met reclames en mediacampagnes.

Meer over de communicatieve waarde van de open dagen in BN DeStem van woensdag 11 september. Hieronder specifieke informatie over de drie deelnemende bedrijven in de regio's Tilburg.

DONGEN - Familie Lodewijks
Open: Zaterdag 14 en zondag 15 september geopend van 10.30 tot 17 uur.
Activiteiten: Biggen knuffelen, proeverij, snuitschieten, prijsvraag.
Meer info

OIRSCHOT - Hoeve Polsdonk
Open: Zondag 15 september geopend van 11 tot 16 uur​
Type: De boerderij van de familie Vlemminx is een vermeerderingsbedrijf met 300 zeugen en 2000 vleesvarkens.
Activiteiten: Schilderen, maïs-speelbak, 't skon knorrepad, springkussen, hapjes en drankjes, graffiti kunstwerk.
Meer info

HAAREN - Boerderij Witlox
Open: Zaterdag 14 en en zondag 15 september geopend van 10 tot 17 uur.
Type: Op het bedrijf leven 470 zeugen en 2000 opfokzeugen (jonge moeder varkens). De zeugen worden gehouden in grote groepen.
Activiteiten: Geen bijzondere activiteiten tijdens het weekend van het varken, wel mogelijkheden tot kijken in de 'Kieketon'.
Meer info

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement