Volledig scherm
© Facebook

Ook crimineel Muljaim Nadzak (34) uit Macedonië vermoord in Hooge Zwaluwe

HOOGE ZWALUWE - Muljaim Nadzak, een beroepscrimineel uit Macedonië, is de andere persoon die in een vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe vermoord is aangetroffen. Hij en No Surrender-voorman Brian Dalfour zijn doodgeschoten. Dat beweert Het Parool op basis van bronnen.


Wie verantwoordelijk is voor de moordaanslag en welk motief er achter schuilt, is nog niet duidelijk. De politie doet tot nu toe geen mededelingen over de dubbele moord in Hooge Zwaluwe.

De motorclub No Surrender meldde eerder de dood van Dalfour op Facebook. Dat de Amsterdamse Surinamer Brian Dalfour (47) 'captain' was geworden van de Amsterdamse tak van de zeer snel gegroeide, omstreden motorclub, was opmerkelijk.

Hij was een beroepscrimineel die veel contact had met andere bekende criminelen. Hij trok in het verleden bijvoorbeeld veel opdoet met de op 22 mei 2014 geliquideerde Gwenette Martha. Ook was hij geregeld aangehouden met andere beroepscriminelen.

Tot dit voorjaar zat hij nog in de cel voor het bezit van meerdere vuurwapens op 30 augustus 2014 en de heling van een gestolen auto. Aanvankelijk had het Openbaar Ministerie hem ook aangeklaagd voor het voorbereiden van een geweldsmisdrijf met die wapens, maar die verdenking kon de aanklager niet hardmaken.

No Surrender is pas enkele jaren geleden opgericht door Klaas Otto - voorheen een spil in het rivaliserende Satudarah. De Amsterdamse afdeling werd aanvankelijk geleid door Big Willem van Boxtel. Die was eerder in oneer afgezet als 'president' van de toen machtige Amsterdamse Hells Angels, maar kreeg bij No Surrender eerherstel.

'Tragisch verlies'
Van Boxtel is inmiddels naar Zuid-Spanje verkast. Hij reageert gelaten op het nieuws over Dalfours dood. 'Een tragisch verlies van een goed mens. Hij had een donker verleden, maar hij had zijn draai gevonden bij No Surrender.'

Op de Facebookpagina van No Surrender stromen de condoleances binnen. (Door Paul Vugts, Het Parool)

Volledig scherm
© Politie.nl
Volledig scherm
© Marcel Dorst/MaRicMedia