Volledig scherm
© EPA

'Onderzoek naar verkeersgevolgen Google Glass'

HOOFDDORP - De Nederlandse overheid zou moeten onderzoeken welk effect Google Glass heeft op de verkeersveiligheid. Verschillende politieke partijen vinden dat een goed idee, meldt NUtech.

De bril, waarmee je via een projectie voor je ogen onder meer kan bellen en internetten, komt pas in 2014 op de markt in Nederland. Volgens het ministerie van Infrastructuur en Milieu is het daarom te vroeg om iets te zeggen over de gevolgen, die bovendien nog niet onderzocht zijn. Dat zou volgens Kamerleden van de SP, PvdA en D66 wel moeten gebeuren. "Als je extra toepassingen kan gebruiken in de auto behalve bellen, kan dat risico’s opleveren", stelt Kamerlid Kees Verhoeven (D66).

"Eerlijk gezegd lijkt het me stug dat het ministerie er niet naar kijkt", zegt SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen. "Mensen zijn vaak huiverig iets negatiefs te roepen over nieuwe innovatie omdat dat het kan remmen. Het lijkt me handig als er wel naar wordt gekeken." Ook de PvdA ziet een onderzoek naar het effect van Glass op het verkeer wel zitten. "Het lijkt mij slim dat het ministerie het nu al gaat bekijken", aldus Kamerlid Attje Kuiken. "Wetgeving komt later."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement