Linda van der Giesen (28) was iemand die op het eerste gezicht alles had wat je als vrouw zou willen, zegt een collega: knap, slank, blond.
Volledig scherm
Linda van der Giesen (28) was iemand die op het eerste gezicht alles had wat je als vrouw zou willen, zegt een collega: knap, slank, blond. © ANP/Fotomontage AD

Onderzoek naar aangiftes verpleegkundige Linda

De politie gaat een intern onderzoek doen naar de aangiftes die verpleegkundige Linda tegen haar ex-vriend heeft gedaan. De vrouw werd maandag doodgeschoten op het parkeerterrein van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk. De politie wist van te voren dat de vrouw met de dood werd bedreigd, omdat Van der Giesen daar nog kort voor haar dood melding van maakte.

Op de parkeerplaats van het TweeSteden ziekenhuis in het Brabantse Waalwijk werd Linda (28) neergeschoten
Volledig scherm
Op de parkeerplaats van het TweeSteden ziekenhuis in het Brabantse Waalwijk werd Linda (28) neergeschoten © ANP
Quote

Alle aspecten en aangiftes zullen daarbij aan de orde komen, want we willen goed in kaart brengen hoe alles is gelopen

Woordvoerder politie

,,We komen woensdagmiddag bij elkaar om alles te bespreken. We willen onderzoeken of er iets mis is gegaan'', aldus de woordvoerder van de politie. ,,Alle aspecten en aangiftes zullen daarbij aan de orde komen, want we willen goed in kaart brengen hoe alles is gelopen. Als het onderzoek is afgerond, zullen we daarover met een verklaring naar buiten komen.''

De politie had dinsdag bekendgemaakt dat het slachtoffer al eerder aangifte had gedaan van bedreiging. Volgens familie en vrienden werd ze met de dood bedreigd door ex-vriend John F.

De man die ervan wordt verdacht de verpleegkundige te hebben doodgeschoten meldde zich dinsdag bij de politie. Het gaat om een 37-jarige Zevenbergenaar. De politie wil niet bevestigen of het inderdaad om de ex-vriend gaat, maar meldt wel dat het gaat om een bekende van de vrouw.

Definitief
Van der Giesen, die opgroeide in Fijnaart, had een relatie van ongeveer een jaar achter de rug met Zevenbergenaar John F. Vier weken geleden zette ze daar definitief een punt achter. En twee weken geleden deed ze aangifte van bedreiging. Ze had de relatie al eerder willen beëindigen, maar durfde dat niet omdat F. haar keer op keer bedreigde. Toen ze hem echter betrapte met een andere vrouw, was voor haar de maat vol: ze brak met hem. 

Linda liet de sloten van haar huis vervangen en werd daar beschermd door Roosendaler Bas van den Muijsberg, die ze een maand of drie geleden voor het eerst had ontmoet en met wie ze drie weken geleden een een relatie kreeg.

Inschatting
Politiewoordvoerder Willem Jan Uytdehage meldde gisteren dat Van der Giessen onlangs niet één maar zelfs twéé keer aangifte heeft gedaan. ,,Waarom naar aanleiding van die aangiftes geen actie is ondernomen, kan Uytdehage niet zeggen. ,,Er wordt altijd een inschatting gemaakt van de dreiging. Kennelijk heeft dat in dit geval niet geleid tot ingrijpen. We gaan nu na of dat wel had moeten gebeuren."

Linda van der Giesen (28) was iemand die op het eerste gezicht alles had wat je als vrouw zou willen, zegt een collega: knap, slank, blond. Dat de jonge vrouw achter haar stralende lach grote zorgen verborg, werd maandag duidelijk toen ze rond 17.00 uur in haar auto werd doodgeschoten. Van der Giesen laat een zoontje van 4 jaar achter.

Van der Giesen was zelfs niet de enige die gevaar liep: de ex-vrouw van de verdachte, Jeske van den Boom, werd maandag kort na de dodelijke aanslag in Waalwijk al op het hart gedrukt zichzelf in veiligheid te brengen. Ook zij deed eerder aangifte van bedreigingen. ,,Hij dreigde Linda, mij en zichzelf te doden. Hij zei altijd zoveel, maar had het nooit waargemaakt. Ik kan dit niet bevatten", zei ze dinsdag tegen BN DeStem.