Volledig scherm
© Thinkstock

'Ondernemingen stellen ontslagen uit tot na juli 2015'

UTRECHT - De vakbond CNV vreest dat er na 1 juli 2015 ‘veel massaontslagen komen, zoals dit jaar bij Philip Morris in Bergen op Zoom’. Grote bedrijven zouden, om minder geld kwijt te zijn aan dure ontslagvergoedingen, wachten met reorganisaties tot de inwerkingtreding van de Wet Werk en Zekerheid.

„Wij geven alvast een schot voor de boeg”, zegt vicevoorzitter Piet Fortuin van CNV Vakmensen. „Werkgevers die denken dat ze vanaf 1 juli 2015 op een goedkope manier van hun werknemers af kunnen, hebben het mis. Ze moeten zich niet rijk rekenen.”

Overgangsperiode
Op grond van de nieuwe wet hebben werknemers straks bij ontslag recht op een transitievergoeding van maximaal 75.000 euro, of 1 jaarsalaris als de werknemer meer verdient dan 75.000 euro.

Hoogleraar Stefan Sagel voegt daaraan toe dat de rechter, bovenop de transitievergoeding, nog een ‘billijke vergoeding’ kan toekennen als hij een ontslag onredelijk vindt. Sagel voorspelt dan ook een overgangsperiode van ‘enkele jaren’ met taaie juridische gevechten, omdat er ‘veel ruimte en onzekerheid zit’ in de nieuwe wet.