Volledig scherm
Ravage na het ernstige ongeval in Antwerpen. © Nicolas Maeterlinck/AFP

Omgekomen echtpaar mogelijk zelf verantwoordelijk voor dodelijk ongeluk in Antwerpen

ANTWERPEN - Het echtpaar dat zondag werd aangereden door Brabanders en vervolgens overleed, had geen voorrang. De man en vrouw zijn daardoor mogelijk zelf verantwoordelijk voor het ongeluk, zo meldden Belgische media woensdag.

Kruising
Het echtpaar reed een kruising in Antwerpen op toen een Audi aan kwam rijden. In die wagen zaten een 24-jarige man uit Ossendrecht, een 27-jarige man uit Bergen op Zoom, een 24-jarige man uit Roosendaal en twee Belgen. Zij konden het echtpaar niet meer ontwijken en botsten met hoge snelheid tegen de auto van het oudere stel.

De klap was zo hard dat de 71-jarige man uit de wagen en door een ruit van een café werd geslingerd. De 67-jarige vrouw overleed enkele uren later in het ziekenhuis.

Nabestaanden mogelijk verantwoordelijk
Uit onderzoek blijkt voorlopig dat het oudere echtpaar geen voorrang had en die ook niet verleende. Dit betekent dat zij, en dus hun nabestaanden, financieel kunnen opdraaien voor het ongeluk.

Dit is opmerkelijk, omdat de auto met daarin de drie Brabanders vermoedelijk 140 tot 150 kilometer per uur reed toen die op de andere auto botste.

Hamvraag: wie is nou de veroorzaker?
Het parket van Antwerpen onderzoekt nog wie er precies de veroorzaker is van het ongeluk: het echtpaar dat geen voorrang verleende of de Brabanders die te hard reden. Justitie bekijkt daarvoor camerabeelden die van het ongeluk zijn gemaakt.

Een woordvoerder van het parket laat aan het Belgische ATV weten dat de Nederlandse bestuurder, waarschijnlijk de 24-jarige man uit Ossendrecht, kan worden vervolgd voor 'opzettelijke doding' zodra blijkt dat hij de veroorzaker is. Dit duurt alleen nog wel even, omdat niet zeker is dat de Brabander ook daadwerkelijk de auto bestuurde.