Volledig scherm
Artist's impression van het bouwplan voor de Dorpstraat in Ulvenhout.

Nieuwbouw autobedrijf Van Hooijdonk in Ulvenhout is begonnen

ULVENHOUT – Na twaalf jaar onderhandelen is eindelijk gestart met de nieuwbouw van Autobedrijf G. van Hooijdonk aan de Chaamsebaan in Ulvenhout . Het bedrijf is sinds 1949 een begrip in het dorp, evenals de familie Van Hooijdonk zelf.

Onder toeziend oog van Kees en Liesbeth van Hooijdonk assisteerde Gerrie, jongste zoon van oprichter Gerrit, wethouder Bob Bergkamp bij het vastdraaien van vier bouten. De ‘eerste paal’ was hiermee een feit.

Invulling
De nieuwbouw, die wordt gerealiseerd door projectontwikkelaar Maas-Jacobs , moet volgens directeur René Maas in het tweede kwartaal van 2014 gereed zijn. “Daarna starten we met de invulling van de hoek Dorpstraat/Annevillelaan, die door het vertrek van Van Hooijdonk vrijkomt.”

Die invulling bestaat uit een aantal twee-onder-een-kappers, patiowoningen voor senioren en appartementen voor starters. “Aan de overkant, waar nu nog de autoshowroom staat, komt een modewinkel van een regionale keten. Helaas mag ik de naam niet noemen”, zei Maas.

Postzegelplan
​Dorpsraadvoorzitter Ria Knipscheer toonde zich verheugd over het project. “Dit is een belangrijk moment voor Ulvenhout. Er is niet veel ruimte meer om te bouwen, maar dit ‘postzegelplan’ voegt echt iets toe aan de Dorpstraat.”