Volledig scherm
Raj Bhawan (rechts) en zijn collega Mila Ganga in hun supermarkt Veggie4U. Foto: David van Dam

Nieuw: een supermarkt voor vegetariërs

DEN HAAG - Het is in Nederland de eerste supermarkt voor vegetariërs en veganisten.

Veggie4U is pas vier weken open, eigenaar Raj Bhawan heeft grootse plannen: "Dit moet de eerste winkel worden waar vegetariërs alles van hun gading kunnen vinden."

De supermarkt met een vloeroppervlak van 220 vierkante meter is gevestigd aan de Weimarstraat in de hippe wijk Regentesse. Dat garandeert Bhawan een diverse clientèle: naast bewuste autochtonen zijn er uit de omliggende wijken ook veel Hindoestaanse Surinamers die zijn winkel hebben gevonden. "Veel blanke Nederlanders worden vegetariër of veganist omdat ze willen weten wat ze eten of tegen dierenleed zijn. Tamelijk actueel gezien de recente schandalen. Surinamers en mensen uit India die vegetariër zijn, doen dat vaak vanuit hun religieuze achtergrond.

Opvallend is dat er veel producten te koop zijn van De Vegetarische Slager. "Daarnaast hebben we veel voedselproducten die afkomstig zijn uit India of Engeland. Daar is de vegetarische markt een stuk verder ontwikkeld." Bijzonder trots is Bhawan op de kaassoorten die bereid zijn zonder dierlijk stremsel, en de veganistische mozzarella. "Ik ben de eerste in Nederland die dit verkoopt."

Lees donderdag het hele verhaal van Wilko Voordouw in de krant of op de iPad.