Volledig scherm
ANP Kippa

Nederlandse horrorfilm App naar Amerikaanse bios

LOS ANGELES - De Nederlandse horrorfilm App gaat volgende week in de Amerikaanse bioscopen draaien. De film van regisseur Bobby Boermans is vanaf 9 mei in meer dan dertig zalen door het hele land te zien.

App vertelt over een psychologiestudente (Hannah Hoekstra) die wordt belaagd door een moordlustige app op haar telefoon. Andere rollen worden vertolkt door Robert de Hoog, Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Patrick Martens.

De film is uniek omdat bezoekers tijdens het kijken naar de film hun telefoon aan moeten laten staan. Via een speciale app die ze van tevoren kunnen downloaden, zien ze dan extra scènes en berichten die extra informatie geven over de personages en wat hen overkomt. Het is de eerste film ter wereld die deze gimmick biedt.

Veel Nederlandse titels halen de laatste maanden de Amerikaanse bioscopen. Ook de actiefilm Black Out en de documentaire Het Nieuwe Rijksmuseum kregen een - zij het zeer kleine - release. In juni komt de zwarte komedie Borgman van regisseur Alex van Warmerdam uit in de Verenigde Staten. Deze film trok veel internationale aandacht door de wereldpremière op het festival van Cannes en de inzending voor de Oscars.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement