Rouwstoet vertrekt vanaf Eindhoven naar Hilversum
Volledig scherm
Rouwstoet vertrekt vanaf Eindhoven naar Hilversum

Nabestaanden MH17 willen geen ophef na uitspraak Timmermans

SOEST - Nabestaanden van slachtoffers van rampvlucht MH17 hebben er veelal geen behoefte aan om minister Timmermans aan te klagen. Zij herkennen zich niet in de aanklacht die advocaat Bob van der Goen uit Soest tegen de Staat indient.

Van der Goen vindt dat nabestaanden extra leed is berokkend door de uitspraak van Timmermans deze week, en stelt de staat aansprakelijk. Timmermans zei dat een van de slachtoffers is aangetroffen met een zuurstofmasker op. „Het is onethisch dat een minister dit op tv ter sprake brengt”, schreef Van der Goen vrijdag aan premier Rutte.

Stichting MH17
Van der Goen kwam sinds de ramp enkele keren in de publiciteit met een pleidooi voor nader onderzoek op de crash site in Oekraïne. Hij zei daarbij te spreken namens de Stichting MH17 in oprichting. Deze is volgens Van der Goen vrijdag fomeel opgericht. Notaris Hans Kielstra uit Den Haag bevestigt dat.

Deze krant sprak met meerdere familieleden van slachtoffers, die aangeven niets te weten van een Stichting MH17. Ze staan ook niet achter de aanklacht die Van der Goen heeft ingediend. „Iedereen van onze familie vindt de afhandeling door het kabinet juist goed”, laat een nabestaande weten.

Gecharmeerd
Van der Goen stelt dat de nabestaanden die hij kent, juist wel van zijn acties gecharmeerd zijn. Hij zegt niet te kunnen vertellen, om hoeveel nabestaanden het gaat.