Volledig scherm
Mr Probz © Faceculture

Mr. Probz twijfelde over Nothing really matters (video)

Na het wereldwijde succes van Waves wilde de Nederlandse rapper en zanger Mr Probz liever niet nog een piano ballad uitbrengen. Toch deed hij het met Nothing really matters, en met succes.

"Ik probeer nooit 2 keer achter elkaar hetzelfde te doen want we weten allemaal dat het nooit werkt. Zelfs veel grote artiesten ter wereld houden zich normaal gesproken aan deze ongeschreven regel."

Sukkel voor de liefde
Dennis Stehr, beter bekend als Mr. Probz, scoort in Nederland zijn 1e hit met Sukkel voor de liefde, dat hij samen met The Opposites opnam. Ook werkt de rapper veel samen met Amerikaanse artiesten als Joe Budden, Raekwon, 50 Cent. In 2013 verschijnt zijn debuutalbum The Treatment met de Nederlands hit Waves. Een remix van het nummer door de Duitse dj Robin Schulz levert Mr. Probz een wereldwijde kraker op. Zijn meeste recente track Nothing Really Matters behaalde in Nederland de 1e plek.

"Ik was bezig met mijn nieuwe album, een hip-hop album, en ik had een liedje waarop ik zing en dacht laat ik het gewoon uitbrengen om te zien hoe mensen erop reageren. Ik wist niet hoe het zou vallen, en opeens explodeerde het, dat had ik nooit verwacht".

Authenticiteit
Mr. Probz twijfelde erg over het uitbrengen van Nothing Really Matters, zeker na het succes van Waves, dat ook een rustig nummer is, waarop hij zingt. "Authenticiteit is het meest belangrijk voor me. Ik heb gelijk door als mensen iets uitbrengen alleen om er wat aan te verdienen. Ik luister naar Nirvana, naar Pink Floyd, het maakt niet uit, zolang het maar echt is."

Het liedje was aanvankelijk gemaakt door de Nederlandse producer Giorgio Tuinfort als demo voor de Amerikaanse rapper Akon. Stehr hoorde het nummer en begon het nummer te bewerken tot wat het nu is. Omdat hij erg tevreden was over resultaat, besloot hij het toch uit te brengen als opvolger van Waves. "Ik ga altijd af op mijn intuïtie. Ik ben niet bezig met meningen want iedereen heeft ze, ze veranderen continu, en je weet nooit of mensen het beste met je voor hebben. Je kan dan net zo goed op je eigen gevoel af gaan want dan kan het niet fout gaan."

2e album
Inmiddels is Mr. Probz druk bezig met zijn 2e album. "Een jaar geleden is mijn huis volledig afgebrand. Dat was het moment dat ik alles kwijt raakte en gevoelsmatig helemaal opnieuw moest beginnen. Alles daarvoor heb ik in het album The Treatment gestopt, dat hoofdstuk heb ik afgesloten. Nu gaat het over mijn nieuwe ik, mijn nieuwe leven."

©FaceCulture

Na het wereldwijde succes van Waves wilde de Nederlandse rapper en zanger Mr Probz liever niet nog een piano ballad uitbrengen. Toch deed hij het met Nothing Really Matters, en met succes. "Ik probeer nooit twee keer achter elkaar hetzelfde te doen want we weten allemaal dat het nooit werkt. Zelfs veel grote artiesten ter wereld houden zich normaal gesproken aan deze ongeschreven regel." More video's: http://www.FaceCulture.com Twitter: http://www.twitter.com/_FaceCulture Facebook: http://www.facebook.com/FaceCulture Muzu: http://www.muzu.tv/faceculture
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement