Volledig scherm

Molenschot en Neerlandia'31 kijken uit naar wedstrijd van het jaar

ZONDAG VIJFDE KLASSE C - De derby tegen Neerlandia'31 leeft enorm bij Molenschot. De laag geklasseerde thuisclub wil morgen 'stunten' in de dorpenclash.

Er vindt een wedstrijd bier atten plaats. En er staat ook een frikadellen-eetwedstrijd op het programma. Over de derde helft zal er niemand mopperen bij zowel Molenschot als Neerlandia'31, daar zorgt men in de kantine op Sportpark 't Hoogeind wel voor. "Het feestje wordt hoe dan ook prima, dat tekent de charme van deze beide vijfdeklassers", voorspelt Molenschot-trainer Lorenzo Boudewijns. "Maar in het veld dan zijn de spelers aartsrivalen, dan moeten we wel 200 procent geven voor de winst."

Zijn spelers zijn het daar roerend mee eens. Want ontmoetingen met Neerlandia'31 zijn altijd erg speciaal. "De wedstrijd leeft heel erg binnen de vereniging en altijd komt er veel publiek op af. De dorpen Molenschot en Dorst liggen erg dicht bij elkaar. Iedereen kent elkaar en natuurlijk wil je die ontmoeting met je buren niet verliezen", aldus verdediger Lex Boemaars. Net als zijn ploeggenoot, speelde Thijn Tielemans al erg veel derbys met Neerlandia'31. "Ik weet nog dat we ooit met 4-3 van ze wonnen in een bizar duel: een mooie herinnering", aldus de verdedigende middenvelder.

Dit seizoen valt er echter nog amper iets te juichen bij Molenschot. De club behaalde in dertien duels slechts drie punten en staat op een voorlaatste plaats op de ranglijst. Rivaal Neerlandia'31 doet het een stuk beter. De club uit Dorst pakte maar liefst 24 punten meer dan de buurman en staat op een vierde plaats.

Boemaars heeft zin in de derby. "We zijn gebrand op revanche en ik denk dat dit ons ook gaat lukken. Het wordt zondag 2-1 voor ons. En naderhand bouwen we met beide clubs een feest."

Volgens Bas van Dorst wordt het geen makkelijke derby voor zijn Neerlandia'31. De rechtsback van het eerste team kan het weten, want hij speelde al vele keren tegen Molenschot. "Het zijn altijd speciale ontmoetingen. Beide dorpen lopen uit voor deze wedstrijd", benadrukt hij. Volgens Van Dorst wordt het een pittige middag voor Neerlandia. "Molenschot maakt het ons altijd erg moeilijk, ze zullen ongetwijfeld alles geven. Toch denk ik dat we ze wederom verslaan."