Volledig scherm
De Zevenbergse actie voor 3FM Serious Request, Living in a Box, had enkele verenigingen over de vloer, zoals balletschool Tamara. De grote publiekstrekker zondagmiddag. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Minder belangstelling voor Living in a Box in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Voor een actie zoals Living in a Box, welke dit jaar voor de vijfde keer gehouden wordt, is het prettiger als Kerstmis door de week valt en de scholen vakantie hebben. Dat was afgelopen weekend een door velen genoemde reden voor het feit dat het aanzienlijk minder druk was in vergelijking bij voorgaande jaren.

De Zevenbergse ondersteunende acties, voor 3FM Serious Request dat dit jaar in Breda werd gehouden, vanuit een nieuw en groter glazenhuis van Denkit naast Café Proost. Een aantal leden van Ondernemersvereniging Zevenbergen had de deuren geopend. Helaas leverde dat niet de drukte op waarop gehoopt was.

Zaterdag werkte daarbij het wat mistroostige weer ook niet mee. Voor de acties bij de aanwezige clubs die probeerden wat geld bij elkaar te harken was nauwelijks belangstelling. Gelukkig zorgde het slechte weer voor volle cafés waar bezoekers genoten van de diverse optredens zoals Peter Maunders in Café Proost.

Veel publiek was er zondag begin van de middag bij de optredens van leerlingen van Balletstudio Tamara. De circa 50 cursisten dansten op vrolijke Kerstliedjes. Een aantal van hen had zaterdagavond ook al in Klundert bij Kaarslicht opgetreden.

Als het aan de kinderen ligt doen ze dat ieder weekend zoveel plezier laten ze zien als ze dansen. Ook bij de demonstraties van SGZ was belangstelling.

Mede organisator Frans Martens van de werkgroep Living in a box verwacht 24 december het eindbedrag te kunnen bekend maken. "De opzet was dit jaar anders en kleinschaliger omdat we een hele week voor Kerst zitten. Daar doe je niks aan. Komende week zijn er nog veel acties. Zo wordt vrijdag op het Markland College nog een grote Kerstmarkt gehouden en het jongerenwerk Tune Inn heeft van vrijdag op zaterdag een 24 uurs game marathon voor het goed doel".