Volledig scherm
© ANP

Miljardenclaim dreigt wegens woekerpolis

DEN HAAG - Er dreigt een miljardenclaim tegen verzekeraar Nationale Nederlanden.

Het gaat om 500.000 woekerpolissen met verborgen kosten die Nationale Nederlanden tot 2008 heeft verkocht. Kifid, het klachteninstituut voor financiële dienstverlening, heeft eerder al bepaald dat dit ten onrechte is gebeurd. In opdracht van Kifid moet een actuaris vóór eind dit jaar vaststellen hoeveel rendement een polishouder die de zaak aanhangig heeft gemaakt, is misgelopen.

10.000 euro
Volgens de Utrechtse advocaat Adriaan de Gier, die de gedupeerde polishouder bijstaat, bedraagt de te verwachten uitkering per polishouder circa 10.000 euro. Dat zou betekenen dat Nationale Nederlanden 5 miljard euro moet neertellen voor schadeclaims. Nationale Nederlanden wil daar nu niets over zeggen.

Twijfel
Nationale Nederlanden betwijfelt of alle polishouders recht hebben op schadevergoeding. "De zaak die Kifid nu behandelt, betreft één gedupeerde," zegt de woordvoerder van de verzekeraar. "Je kunt die uitspraak niet doortrekken naar alle polishouders," meent hij. De woordvoerder van Kifid beaamt dat het om een individuele zaak gaat, maar wijst erop dat 'de uitspraak wél richtinggevend kan zijn'.

Lees het hele artikel van Chris van Alem in de krant of via de iPad app

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement