Volledig scherm
Frans Bauer in de nieuwe video opgenomen in Den Bosch © Youtube Still

Metalfan speelt hoofdrol in nieuwe clip van Frans Bauer: 'Afschuwelijk nummer' (video)

FIJNAART / DEN BOSCH - Zijn muziek ligt de hoofdrolspeler in zijn nieuwe clip niet, over smaak valt niet te twisten. Maar Frans Bauer zelf, die vindt ze top.

In de donkere stad staart Frans Bauer door een raam naar binnen. En daar zit ze op de bank. "Zeg me waarom jij er niet meer bent", zingt de fijnbesnaarde Bauer naar haar.

Gebeuk
Op die bank zit Nina Velter (36). De Bossche is vermoedelijk blij dat het raam in de clip dicht zit nu haar zoveel gevoeligheid wordt toegezongen. Want gevraagd naar mening over het nummer is antwoord kort: 'afschuwelijk'. Knal voor haar AC/DC, The Hives of Danzig er maar in. Highway to hell of how the gods kill. Dat soort teksten, dat soort gebeuk.

Grap
Hoe komt een metalfan in hemelsnaam bij de Fijnaartse volkszanger terecht? ,,Een beetje een uit de hand gelopen grap", noemt Nina Velter het zelf. Vrienden van haar hebben een productiebedrijf, en dus werd ze gevraagd mee te spelen. "Dinsdag werd ik gebeld of ik woensdag kon komen. Ik hoefde alleen maar op de bank een boek te lezen en wijn te drinken. Daar heb ik de avond van te voren dus maar even op geoefend", lacht ze.

Pasfoto
Dat ze vervolgens ook nog eens een soort hoofdrol zou krijgen in de clip, had ze ook weer niet verwacht. ,,Ik dacht dat ik ging voor five minutes of fame, maar eigenlijk draait het nummer om haar". In het nummer vraagt Bauer zich echter zingend af 'waarom jij er niet meer bent'. Velter: ,,Ik heb een hele hoop reacties gehad op de clip. Mensen vinden het hilarisch of verschrikkelijk. Vooral om het stukje waar hij mijn pasfoto in een plas gooit, hebben we hard gelachen."

Even serieus nu
Maar bij Velter overigens geen slecht woord over Bauer. ,,Het is een hele aardige vent. Hij is eigenlijk net als op tv. Altijd grapjes maken, zelfs toen er heel serieus opnamen werden gemaakt. Op een gegeven moment zei ik maar tegen Frans: 'even serieus nu'." En ook het Bossche productiebedrijf Smart Media Productions heeft volgens haar mooi werk geleverd. De clip is onder meer opgenomen bij de Sint-Jan en op de Paleisbrug. Onderwijl wordt door de vertolker van het levenslied ook nog een frietje gekocht bij Kees Kroket.

12.000 keer
'Waarom' is inmiddels in een dag of twee al 12.000 keer bekeken waaronder, uiteraard, een aantal maal door Velter zelf. ,,Toen ik hem hier thuis op had staan, vroeg mij zoontje ook al: mam, mag dit alsjeblieft uit? Maar er is dus duidelijk wel markt voor deze muziek. En als je het geluid uit zet, is het ook best een mooie video."

Frans Bauer met Waarom


AC/DC met Highway to Hell

Volledig scherm
Nina Velter in de clip van Frans Bauer © Youtube
Volledig scherm
Nina zit op de bank in de clip © Youtube
Volledig scherm
Frans Bauer geeft een frietje van Kees Kroket weg © Youtube