Volledig scherm
Auto over de kop in Galder. © Perry Roovers/MaRicMedia

Met 200 km/u over vluchtstrook: wilde achtervolging eindigt tegen boom in Galder

GALDER - Bij een ongeval op de Ballemanseweg in Galder zijn dinsdagmiddag drie gewonden gevallen. De auto sloeg over de kop na een wilde achtervolging over onder meer de A58 en A16. Op de snelweg reed het voertuig op enig moment 200 kilometer per uur over de vluchtstrook. Dat meldt een woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie.

De drie jonge mannen reden in een gestolen auto, een Volkswagen Golf GTI. De politie wilde de wagen daarom op de A58 bij Breda aan de kant zetten, maar het voertuig ging ervandoor. Dat ging bij Rijsbergen de A16 af. De achtervolging eindigde rond 17.00 uur met een harde klap op de smalle Ballemanseweg bij Galder.

De auto vloog uit de bocht en botste tegen een boom. De wagen belandde ondersteboven op de weg. Twee inzittenden sloegen op de vlucht, maar zij werden in de kraag gegrepen. De derde man zat bekneld in het voertuig. Hij moest worden bevrijd door de brandweer.

Twee verdachten zijn met ambulances en onder politiebegeleiding naar een ziekenhuis gebracht. De derde verdachte is met een politievoertuig naar een ziekenhuis overgebracht. Twee mannen moesten in het ziekenhuis blijven voor observatie.

Het is nog niet bekend waar de auto is gestolen en waar de drie mannen vandaan komen.

Volledig scherm
© Tom van der Put - MaRicMedia