Volledig scherm
© Thinkstock

Man betrapt op diefstal van bouwmaterialen in Bergen op Zoom, tweede verdachte ontkomt op de fiets

BERGEN OP ZOOM - Bij een winkel aan de Dubbelstraat in Bergen op Zoom is dinsdagmiddag een winkeldief op heterdaad aangehouden. Dat gebeurde rond half zes.

De diefstal werd door twee mannen gepleegd, die probeerden te vluchten. Een 40-jarige man uit Bergen op Zoom werd gelijk na de ontdekking op de parkeerplaats door omstanders overmeesterd. Hij bleek een mes bij zich te hebben. Hij is aan de politie overgedragen en voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda gebracht. Hij zit sinds die tijd vast. De tweede dader wist op een fiets te ontsnappen. De mannen hadden voor ruim 200 euro aan bouwmaterialen gestolen.

In vrijheid
De politie is een onderzoek begonnen naar deze winkeldiefstal. Dit leidde vervolgens woensdagavond rond tien uur naar een 25-jarige man, woonachtig in Bergen op Zoom. Hij werd op het Piusplein aangehouden en voor verder onderzoek eveneens naar het cellencomplex gebracht en ingesloten. De politie heeft de betrokkenheid van deze tweede man onderzocht. Hij is donderdag verhoord en vanwege gebrek aan bewijs weer in vrijheid gesteld. De 40-jarige man wordt vrijdag voor de rechter-commissaris geleid.