Volledig scherm
© THINKSTOCK

Madenaar die man via hondenluikje in been stak: 'Het was een dronken feestje'

BREDA - Een Madenaar (40) moet wat justitie betreft ruim negen maanden de gevangenis in, waarvan vijf voorwaardelijk, nadat hij iemand door een hondenluik heen met een mes stak. Dat gebeurde op 27 april tijdens een feestje aan de Gravinne Margrietestraat in Made.

Veel mensen waren dronken, ook de Madenaar. Toen hij een van de ruimten van de woning niet meer in mocht werd hij kwaad. Hij pakte een mes, wurmde zich deels door het hondenluik in de afgesloten deur en stak een 22-jarige man uit Terheijden in het been.

De verdachte heeft heel veel spijt, zei hij tijdens de rechtszitting. Hij heeft vierenhalve maand in de cel gezeten en is daarna in een kliniek opgenomen, waar hij wordt behandeld aan zijn alcoholgebruik. "Ik hoop dat hij nooit meer drinkt", liet het slachtoffer weten. De verdachte zei dat hij het daarmee eens is.

De officier van justitie eiste, behalve de celstraf, verplichte behandeling in de kliniek, een alcoholverbod van twee jaar en urinecontroles. De rechtbank doet 3 november uitspraak.