Volledig scherm
© ANP Kippa

Leona Philippo voelde zich schuldig tijdens The Voice of Holland

AMSTERDAM - Leona Philippo heeft het hele weekend kunnen genieten van haar overwinning in The Voice. En tijd doorbrengen met haar gezin, want dat was ook nodig. "Alles draaide de afgelopen maanden om The Voice of Holland. Aan het thuisfront heb ik nauwelijks aandacht kunnen besteden. Daar heb ik mij best schuldig over gevoeld", vertelt ze in De Telegraaf.

"Het dringt nog nauwelijks tot mij door dat het nu echt voorbij is. Dat ik eindelijk weer tijd heb voor mijn gezin", gaat Leona verder. Ze is haar vrouw Katalijne erg dankbaar dat ze de boel draaiende heeft gehouden. "Dat is niet niks. Een kind, een huishouden en een vrouw die alleen maar bezig is met The Voice. Ik ben haar heel dankbaar dat ze dit voor mij heeft gedaan. Zonder Katalijne had ik dit niet gered."

"De periode van The Voice was geweldig, maar hakt er ook in. Iedereen had last van vermoeidheid en de spanning. Mijn echte dip had ik voor de halve finale al. Ineens begon ik aan mezelf te twijfelen. Zo erg dat ik er slecht van sliep. Het was mijn breekpunt in die hectische tijd. Gelukkig was ik voor de finale weer helemaal fit."

Hoe de toekomst er voor de nieuwe 'voice' uit ziet, weet Leona nog niet. "In The Voice heb ik alle kanten van mezelf laten zien. Maar welke muzikale kant ik nu echt opga, moet besproken worden. Deze week zullen er op dat gebied knopen worden doorgehakt."