Volledig scherm
De Wegenwacht sleept een auto naar een garage. © HH

Leden boos om 'dure' ANWB

DEN HAAG - ANWB-leden zeggen hun lidmaatschap boos op na een prijsverhoging van 15 euro voor de Wegenwachtservice. 

De ANWB verwacht honderden leden te verliezen nu de prijs voor de Wegenwachtservice flink omhoog gaat. Het lidmaatschap gaat een groot aantal leden volgend jaar 95 euro kosten. Dat is een prijsverhoging van 15 euro (bijna 19%). Sinds leden over de prijsverhoging worden ingelicht, staat de telefoon bij de belangenclub roodgloeiend.

Kritiek
De ANWB beperkt het aantal Wegenwachtpakketten om zo meer duidelijkheid voor de klanten te scheppen, legt woordvoerder Ad Vonk uit. Met instemming van de ledenraad blijven er maar 9 pakketten over. Gevolg is dat 800.000 van de 3,5 miljoen Wegenwachtklanten meer gaan betalen, of voor een goedkopere en minder uitgebreide service moeten kiezen.

Vorige week zijn 320.000 leden geïnformeerd. Dat is de groep waar de ANWB de meeste kritiek van verwacht: mensen die nu een abonnement hebben waarbij de Wegenwacht ook voor de eigen deur te hulp schiet. Deze leden betalen nu 80 euro, volgend jaar wordt dat verhoogd naar 95 euro. Als extraatje krijgen ze 2 dagen een vervangende auto als hun eigen wagen kapot is.

Gouden handdruk
Leden zijn vooral boos omdat de ANWB zelf fel reageert op lastenverhogingen die het Rijk voor automobilisten in petto heeft. Op internetfora wordt gesuggereerd dat het geld nodig is om de gouden handdruk (3 ton) voor de opgestapte directeur Guido van Woerkom te betalen. Volgens woordvoerder Ad Vonk is dat onzin en verdient de ANWB niets aan de prijswijziging.