Volledig scherm
© ANP

Lauda: Verstappen kan beste F1-coureur ooit worden

Volgens Niki Lauda heeft Max Verstappen alles in zich om de beste Formule 1-coureur aller tijden te worden. De 3-voudig wereldkampioen zegt dat tegen Diario de Ibiza.

Quote

Deze jongeman is fenomenaal, maar hij moet wel voorzichti­ger worden

Niki Lauda
Volledig scherm
© Photo News

Lauda ziet veel potentie in de jonge Limburger, maar is wel van mening dat-ie het iets rustiger aan moet doen. Tegen de Spaanse krant zegt de 67-jarige Oostenrijker dat Max Verstappen één van de beste coureurs is die hij ooit heeft gezien. ,,Deze jongeman is fenomenaal, maar hij moet wel voorzichtiger worden. Hij is nog te vaak betrokken bij incidenten en maakt te vaak contact met andere rijders. En hij doet altijd alsof hem geen blaam treft. Dat is niet waar en verkeerd. Als hij dat afleert, dan kan hij uitgroeien tot de beste aller tijden."

Lauda meent dat de Formule 1 op het moment niet meer te vergelijken is met de jaren 70, waarin de Oostenrijker twee keer (1975 en 1977) wereldkampioen werd. Volgens hem wisten hij en James Hunt, de Britse coureur die net als Verstappen bekend stond om z'n wilde rijstijl, dat ze elkaar niet mochten raken omdat ze langs bomen en het publiek raasden. ,,We respecteerden elkaar. Tegenwoordig staan de coureurs niet of nauwelijks stil bij de gevaren die gepaard gaan bij racen op deze snelheden."

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP