Volledig scherm
Schoten afgevuurd op huis in Putte. © Hessel de Ree

Kogelregen Putte: ‘Schutters weten dat ze verkeerde Audi kapot schoten’

PUTTE - De criminelen die in november vorig jaar een Kalasjnikov leegschoten in een woonwijk in Putte, weten dat ze de verkeerde auto te grazen hebben genomen. Dat zegt Linda van Brussel, de partner van de berijder van de Audi die laat op de avond werd getroffen door een kogelregen. Zij baseert zich op informatie van de politie.“Dat hebben ze laatst aan ons bevestigd, om ons gerust te stellen”, zegt de vrouw tegenover BN DeStem.

Dit kan er op duiden dat het onderzoeksteam de schutters in het vizier heeft en meer details heeft over de achtergronden van de schietpartij. Hierover rept de politie met geen woord. Ze willen lopende het onderzoek geen informatie met de pers delen, luidt het antwoord.

Verkeerde doelwit
​Vanuit een rijdende auto werd in november met een Kalasjnikov een groot aantal schoten op een Audi A6 afgevuurd. Iedereen in de buurt is ervan overtuigd dat het eigenlijke doelwit de wagen van een andere Nederlander was wiens ex-vrouw in dezelfde straat woont. Deze man uit het Belgische Brasschaat rijdt volgens buurtbewoners in hetzelfde model Audi met dezelfde kleur, een duur type waarvan er in Putte niet veel zijn. De man staat in de buurt bekend als iemand die actief zou zijn in het drugsmilieu.

De Audi van het gezin Van Brussel en een verderop gelegen huis werden getroffen door de kogelregen. Daags na de schietpartij liet de politie weten dat er geen aanwijzingen zijn dat Van Brussel het werkelijke doelwit was. Over de precieze toedracht van de schietpartij zegt de politie nog altijd niets. Of er sprake is van een mislukte moordaanslag is niet duidelijk. Het kan zijn dat de kogels bedoeld waren als ultieme waarschuwing. Geweld met zulke zware wapens is de laatste jaren schering en inslag in de drugswereld, waarin boeven elkaar bestelen en ook spanningen ontstaan omdat de politie veel drugs in beslag neemt.

Volledig scherm
De daders schoten op de Audi vanuit de zes-oktoberlaan. In het parkeervak stond de Audi geparkeerd. Op de achtergrond de woning waar de kogel doorheen vloog. © Hessel de Ree