Volledig scherm

Klijs per direct weg bij Gloria UC: 'Lezing van bestuur klopt niet' (update)

ZONDAG VIERDE KLASSE E (UPDATE) - Marco Klijs is niet langer trainer van Gloria UC. De club heeft hem op non-actief gesteld. Rens Peters, voorheen trainer van het tweede team, maakt het seizoen af. Beide partijen hebben een andere lezing.

"We hadden verschillende afspraken gemaakt en hebben daarop geëvalueerd. De synergie tussen coach en de groep is er niet", constateerde voorzitter Paul van Wijnen.

Het ontslag komt op een opmerkelijk moment: vlak voor de derby tegen Viola. Het besluit kon niet tot de winterstop wachten, meende Van Wijnen. "Het emmertje was vol."

'Absolute chemie'
Klijs wilde zich in eerste instantie van commentaar onthouden, maar de trainer kan zich totaal niet vinden in de lezing van de voorzitter. "Ik vind het jammer dat het op deze manier gecommuniceerd wordt, want die lezing lijkt er totaal niet op. De spelersgroep is totaal niet ingelicht."

De ex-trainer van Gloria geeft toe dat er gesprekken waren tussen hem en de groep. "Maar daar zijn we juist beter uitgekomen. We hebben vervolgens goede resultaten neergezet, ook in vriendschappelijke wedstrijden, en voor de spelers was het daarmee klaar. Er was sprake van absolute chemie."

Klijs wijst op een verschil van visie over de toekomst van de club, bijvoorbeeld over de jeugdopleiding. Hij baalt van de gang van zaken.

De trainer was bezig aan zijn derde seizoen bij Gloria, dat voorlaatste staat in de vierde klasse E.