Volledig scherm
De sporthal in Zevenbergschen Hoek is omgeturnd tot kerkruimte.

Kerstvieringen in sporthal druk bezocht, veel complimenten over de sfeer

ZEVENBERGSCHEN HOEK – Een groot succes. Prachtig. Het zijn enkele van de complimenten die bezoekers zaterdagavond en zondagmorgen geven aan de geïmproviseerde kerstvieringen in sporthal Bloemendaal in Zevenbergschen Hoek.

Ook voorzitter Douwe van den Berg van de pastorale commissie in het cluster Oost is tevreden met de noodoplossing. Die was op het allerlaatste moment nodig omdat woensdag bleek dat het gebouw van de r.k. kerk in Den Hoek verontreinigd is met asbestdeeltjes.

Tijdens de nachtmis waren nagenoeg alle 260 stoelen in de tijdelijke kerstkerk bezet met tevreden parochianen uit Den Hoek, Langeweg, Moerdijk en Lage Zwaluwe, de vier dorpen die hun eucharistievieringen al enige jaren gezamenlijk in de r.k. kerk in Den Hoek houden. Zondagmorgen waren nog enkele plaatsen open. ,,Maar toen waren er veertig in plaats van 25 koorleden. Het was dus lekker druk en we hebben veel complimenten ontvangen, vooral ook voor de sfeer in de sporthal. Alle vrijwilligers hebben geweldig hun best gedaan’’, vindt Van den Berg.

Maandag is er nog een kerstviering in de tijdelijke kerk. Daarna verhuist het interieur naar gemeenschapshuis De Zevensprong, dat de komende weken dienst zal doen als gebedshuis tot er een oplossing is gevonden voor het asbestprobleem.

Volledig scherm
De sporthal in Zevenbergschen Hoek is omgeturnd tot kerkruimte.