Volledig scherm
De auto raakte flink beschadigd bij het ongeluk op de kruising van de Rielseweg en Clara Zetkinweg in Tilburg. © Toby de Kort

Jongen (17) uit Baarle-Nassau in kritieke toestand na ongeluk, bestuurder (19) opgepakt

BAARLE-NASSAU - Bij een aanrijding tussen een auto en vrachtwagen op de kruising van de Clara Zetkinweg en de Rielseweg in Tilburg raakten dinsdagavond twee mannen gewond. De bijrijder van de auto, een 17-jarige jongen uit Baarle-Nassau, is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De 19-jarige bestuurder is opgepakt voor verder onderzoek, meldt de politie woensdag.

De auto naderde de kruising vanaf de Rielseweg en kon niet op tijd stoppen voor de vrachtwagen, die op de Clara Zetkinweg reed.

Vermoedelijk is de auto tussen de aanhanger en het voorste gedeelte van de vrachtwagen terechtgekomen. Daarbij raakte de bijrijder zwaargewond. De man is in kritieke toestand per ambulance naar het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg gebracht. Ook de bestuurder van de auto liep lichte verwondingen op. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij.

Het kruispunt waar het ongeluk gebeurde lag bezaaid met brokstukken. De auto raakte flink beschadigd. De Clara Zetkinweg was tijdelijk afgesloten.