Johnny de Mol: Avonturier wordt gevaarlijke clown
In Ster vd Week nemen we een populaire ster onder de loep die deze week speciale aandacht verdient. Deze week zetten we Johnny de Mol in de spotlight.
Delen per e-mail
Als zoon van John de Mol jr. en Willeke Alberti lag een toekomst in de showbizz voor Johnny de Mol in de lijn der verwachtingen. Als acteur wilde het niet heel erg vlotten waardoor het even duurde, maar sinds De Mol de overstap heeft gemaakt naar het presentatiewerk behoort hij tot het keurkorps van bekende en succesvolle Nederlanders.
Toch keert Johnny de Mol vanaf komende vrijdag terug als acteur. En wel als hoofdrolspeler in de nieuwe Belgische tv-serie Crimi Clowns. Een serie over een gangsterbende die hun gewelddadige overvallen pleegt met clownsmaskers om niet herkend te worden.
Sterrenprofiel:
Naam: Johnny de Mol
Leeftijd: 33 jaar
Burgerlijke staat: Na relaties met Bridget Maasland, Tatum Dagelet, Liesbeth Kamerling, Chantal Janzen, heeft De Mol op dit moment een relatie met Josje van K3
Komt uit: Laren
Bekend van: Goede Tijden tijden, slechte tijden waardoor hij in 2000 nationale bekendheid vergaarde. Als presentator is De Mol vooral bekend van zijn begintijd bij TMF en zijn huidige reisprogramma Waar is de Mol?
Ook te zien in: Down met Johnny en Down met Johnny rocks!:Programma's waarin Johnny de Mol mensen met een verstandelijke beperking volgde.
Opmerkelijk: Johnny de Mol won in 2006 de Gouden Ui, een prijs voor de slechtste acteur. Hij kreeg de prijs voor zijn rol in Zwartboek.
Opmerkelijk 2: In 2003 ontsnapte Johnny de Mol aan een ontvoering. Criminelen wilden hem ontvoeren en zijn vader John de Mol dwingen losgeld te betalen. Na een maandenlange voorbereiding was het echter de politie die een daadwerkelijke poging voorkwam.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Patatgeneratie
De ware horrorfile: die niet op de radio is, maar waar je wel in staat
Een file is een file, zou je zeggen. Mooi niet. Je hebt de spookfile, de kijkfile, de recordfile, de protestfile, van alles wat. De allerergste is de file die niet op de radio is, maar waar je wel in staat. -
Dit zijn wij
Verlangen naar de tijd van het vroegere Indië
De onafhankelijkheid van Indonesië zorgde voor de komst van ruim 300.000 Indische Nederlanders. Ze verrijkten de samenleving met hun keuken, leefstijl en muziek, maar verlangen nog altijd naar de tijd van het vroegere Indië. Tempo doeloe met ‘Blue Diamond’ Riem de Wolff en ‘Tante Lien’ Wieteke van Dort. -
Dit zijn wij
De oorlog die drie generaties nog altijd bezighoudt
De Tweede Wereldoorlog is al 72 jaar voorbij, maar heeft Nederland nog lang niet verlaten. -
Uit den ouden doosch: 'Is dit een telraam?'
Zes weken lang brengt deze krant verschillende generaties in beeld. Wat bindt de verschillende generaties, wie zijn hun idolen en welke voorwerpen staan in hun geheugen gegrift? In de wekelijkse video-rubriek 'Uit den ouden doosch' leggen we kinderen van nu mysterieuze voorwerpen uit het verleden voor. Deze week: het singlerekje. -
Dit zijn wij
Geboren voor de bevrijding? Dan hoor je thuis in de Stille Generatie
Wij hebben heel veel meegemaakt: de zwartste crisisjaren, opkomend fascisme, jodenvervolging, een wereldoorlog, de atoombommen op Japan, een Koude Oorlog, dekolonisatie, watersnood, een land in wederopbouw en aan het einde van het hele verhaal die welvaartsstaat waarvoor juist onze generatie zoveel bloed, zweet en tranen heeft gegeven. Maar daarover hoor je ons niet pochen. Wij zijn de Stille Generatie.
-
Stille Generatie
Maestro Morricone (88), zegetocht van een cultheld
Zijn Once Upon a Time in the West stond begin jaren 70 bij iedere muziekliefhebber in de platenkast. Via Quentin Tarantino, fan en filmregisseur, bereikte Ennio Morricone als oude man alsnog de cultstatus bij filmliefhebbers onder de 40, de kinderen van de mensen met een 'Het gebeurde in het westen’-plaat. -
Video - Dit zijn wij
André van Duin, de komiek van alle generaties
André van Duin (70) is onbetwist Nederlands grootste volkskomiek. Zijn carrière, die ruim een halve eeuw beslaat, is generatieoverstijgend. Van Willempie en revuester tot Animal Crackers en Dik Voor Mekaar - iedereen is dol op André. -
Generatie Z
Hoe WhatsApp het briefje op de keukentafel heeft verslagen
Briefjes op de keukentafel. Ontroerend, vaak ook grappig. Maar bovenal praktisch: ‘De hond heeft al gepoept!’, ‘Ik slaap vanavond bij Carlijn!’. De post-it ligt er dan niet meer, het kattebelletje is springlevend. Het heet alleen anders: WhatsApp.