Linda van der Giesen (kader) werd voor het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk vermoord
Volledig scherm
Linda van der Giesen (kader) werd voor het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk vermoord © ANP

John F. (37) bekent moord op Linda van der Giesen

John F. heeft bekend dat hij Linda van der Giesen heeft doodgeschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk. Zijn plan was om zichzelf voor de ogen van de 27-jarige verpleegkundige van het leven te beroven, maar door een psychose handelde hij anders. Dat heeft zijn advocaat laten weten in gesprek met Omroep Brabant en BN DeStem.

Quote

Hij heeft geen idee hoe dit heeft kunnen gebeuren en wil zelf ook graag duidelijk­heid

Raadsman John F.

Experts van een medisch team zijn een onafhankelijk onderzoek begonnen om vast te stellen of John F. inderdaad een psychose had toen hij Van der Giesen met een vuurwapen neerschoot. ,,Mijn cliënt verleent in het onderzoek volledige medewerking. Hij heeft geen idee hoe dit heeft kunnen gebeuren en wil zelf ook graag duidelijkheid", licht de raadsman toe.

Justitie verdenkt John F. van moord, maar daar gaat zijn advocaat niet mee akkoord. ,,Hij schoot Linda immers niet met voorbedachten rade dood." De Zevenbergenaar meldde zich na zijn daad zelf op het politiebureau. Sindsdien zit hij vast.

'Hij was de weg kwijt'
John F. zou zichzelf niet zijn toen hij op 10 augustus de fatale schoten loste op de parkeerplaats in Waalwijk, zegt ook zijn ex-vrouw. De Zevenbergenaar bezocht regelmatig een psycholoog omdat hij het verminderde contact met zijn zoontje niet kon verkroppen. ,,Laat één ding duidelijk zijn: John was niet de man die hij was. Hij was helemaal de weg kwijt en volstrekt doorgedraaid. Hij is van binnen kapotgemaakt en dat heeft tot dit geleid."

De vader van het 4-jarige zoontje van Linda wil de politie aansprakelijk stellen voor haar overlijden, liet advocaat Peter Schouten eerder weten. Volgens de raadsman van John F. valt de politie in die zin weinig te verwijten. ,,Want mijn cliënt wilde zichzelf van het leven beroven en Linda niets aan doen. De moord lijkt een medische achtergrond te hebben."

John F. werd aanvankelijk bijgestaan door Frank van Ardenne, maar door onduidelijke redenen verdedigt hij zijn cliënt niet langer.