Volledig scherm
© ANP Kippa

Jan Kooijman: van danser tot stervoetballer in Ibiza

In Ster vd Week nemen we een populaire ster onder de loep die deze week speciale aandacht verdient. Deze week zetten we Jan Kooijman in de spotlight.

De harten van talloze tienermeisjes gaan spontaan harder kloppen bij het horen van de naam Jan Kooijman. Als Goede Tijden Slechte Tijden-soapie Danny de Jong vergaarde hij in korte tijd landelijke bekendheid. Na drie jaar hield Kooijman Goede Tijden Slechte Tijden voor gezien om terug te keren naar zijn passie: dansen. Dit keer niet als danser maar als jurylid van het nu lopende programma So You Think You Can Dance. Nu schittert Kooijman in de film Verliefd op Ibizi van Johan Nijenhuis, die maandagavond in première gaat. Kooijman speelt stervoetballer Kevin die een miljoenentransfer heeft gemaakt en getrouwd is met de op geld beluste Elza (Kim Feenstra).

Sterrenprofiel:

Naam: Jan Kooijman

Leeftijd: 31

Burgerlijke staat: Heeft een relatie met Henna Lee. De twee kregen in 2011 een dochter

Komt uit: Rotterdam

Bekend van: Goede Tijden Slechte Tijden waarin hij als hunk Danny de vrouwelijke inwoners van Meerdijk en duizenden kijkers het hoofd op hol bracht.

Ook te zien als: Jurylid van het dansprogramma So You Think You Can Dance, als kandidaat in 2011 in het programma Wie is de Mol? en als vervangend presentator van RTL Boulevard.

Opmerkelijk: Voordat Jan Kooijman bekend werd als acteur was hij professioneel danser bij het Scapino Ballet, waar hij zijn huidige vriendin ook leerde kennen.

Verliefd op Ibiza - 31 januari in de bioscoop Op het eiland waar veertigers dertig willen zijn, de dertigers twintig willen zijn en de twintigers de weg kwijt zijn, raakt een ensemble van personages verliefd op elkaar, en op Ibiza. Dertien mensen, vier verhalen en één eiland. Iedereen komt met een eigen plan naar Ibiza. Maar wat blijkt: in essentie staat iedereen voor dezelfde uitdaging. Op lichtvoetige en komische wijze ondervinden vier koppels het universele verlangen iets te zijn wat niet -of niet langer- haalbaar is, en zullen ze moeten uitzoeken wat daar voor in de plaats komt. Een lekkere feel-good film voor alle leeftijden. Een film vol humor, avonturen en menselijke inzichten. Met o.a Sanne Vogel, Jan Kooijman, Gigi Ravelli Rick Engelkes, Marly van der Velden, Marius Gottlieb, Jasper Gottlieb, Jim Bakkum, Simone Kleinsma, Lone van Roosendaal, Kim Feenstra, Willeke van Ammelrooy en David Lucieer. Check voor meer informatie: Facebook: https://www.facebook.com/IbizaFilm Twitter: https://twitter.com/#!/verliefdopibiza