Volledig scherm
Werknemers van KWS Infra zijn gisteren begonnen met de renovatie van de jachthaven in Steenbergen. © Chris van Klinken/het fotoburo

Jachthaven moet de trekpleister van Steenbergen worden

STEENBERGEN - De jachthaven in Steenbergen moet mei volgend jaar de trekpleister van het centrum in Steenbergen zijn. Er komt een podium dat tijdens evenementen verlicht kan worden, een speelboot voor kinderen, nieuwe aanlegsteigers, nieuwe verlichting en verbeterde parkeerplekken.

De plannen zijn glamoureus, met de uitvoering ervan is maandagochtend gestart. Er komen nieuwe damwanden waardoor de haven iets kleiner wordt, maar verder wordt de jachthaven vooral op het droge drastisch aangepakt.

De aanpak van de jachthaven is de laatste fase in de herinrichting van de N257, waar eerder dit jaar mee werd gestart. De wegwerkzaamheden zijn inmiddels afgerond. Het is nu de bedoeling dat de jachthaven in mei klaar is.

Wethouder Cors Zijlmans sprak eerder al over dé trekpleister van Steenbergen als het om de nieuwe jachthaven gaat. Johan Karelse, projectleider bij KWS Infra, kan zich in die woorden van de wethouder wel vinden: „De jachthaven is het eerste dat je van de stad ziet. Het moet een eyecatcher worden.”