Volledig scherm
Foto Perry Roovers / Maricmedia

‘In één klap mijn vrouw kwijt’, omwonenden willen maatregelen na dodelijk ongeluk Zundert

ZUNDERT - De Bredaseweg in Zundert is een gevaarlijke weg voor zowel automobilisten als voetgangers. Dat zeggen omwonenden naar aanleiding van het ongeluk van woensdagavond, waarbij een 66-jarige vrouw en een hond in het donker werden aangereden door een auto. Ze overleefden de aanrijding niet.

“Ik ben in één klap mijn vrouw en hond kwijt”, zegt de man van het slachtoffer aangeslagen. Zijn vrouw liet woensdagavond de hond uit op de parallelbaan langs de Bredaseweg. Ze werd aangereden door een 21-jarige automobiliste die meteen verklaarde haar niet te hebben gezien.

Het gebrek aan verlichting op de Bredaseweg is een groot probleem, zeggen de man van het slachtoffer en andere buurtbewoners. Vooral op de parallelweg moet je ’s avonds heel goed uitkijken, zegt Rolf de Wolf.

'Het is er pikkedonker'
De Wolf woont er al meer dan dertig jaar. “Op veel stukken is het daar pikkedonker", weet hij. "Voetgangers en fietsers worden dan verblind door auto’s die er in volle vaart voorbijrijden.”

Daar herkent buurtbewoner Kees de Jongh zich volkomen in. “Je hebt hier voor mijn huis wel weer een aantal lantaarnpalen, dat geeft ons goed zicht. Maar verderop zie je er geen één”, verzucht hij. “Daar is het hartstikke duister, echt een donker hol. Je ziet er heel weinig ’s avonds.”

'We vinden het verschrikkelijk'
In een reactie laat de gemeente Zundert weten het verschrikkelijk te vinden wat de vrouw is overkomen. Of er veiligheidsmaatregelen worden genomen, is nog niet duidelijk. “We wachten het onderzoek van de politie af en bepalen dan of er actie moet worden ondernomen.”

Experts van de Verkeersongevallenanalyse onderzoeken nog de exacte toedracht van het ongeluk. Ze stellen sporen veilig en nemen foto's van de situatie en beschadigde auto.

Aan de hand van deze feiten en verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de oorzaak van de aanrijding te achterhalen.

Lees vrijdag het complete verhaal met reacties van meer buurtbewoners en de politie in BN DeStem