Volledig scherm
© Alexander Vingerhoeds

Hulpdiensten moeten 2 km lopen om gewonde man te vinden in Zundert

ZUNDERT - De hulpdiensten hebben maandagmorgen veel werk gehad met het vinden van een man die in de buurt van de Meirseweg in Zundert gewond was geraakt.

De man was met zijn hond, een grote bulldog-achtige, aan het wandelen toen hij hoogstwaarschijnlijk omver werd getrokken. Hij was nog wel in staat om zelf de hulpdiensten te bellen. Brandweer, politie en ambulance personeel moest hiervoor uitrukken.

Maar liefst vier brandweerlieden en drie ambulancebroeders hebben twee kilometer door weilanden gelopen om de man te bereiken. Ondertussen was de politie op zoek naar een plek waar de ambulance zo dicht mogelijk bij de man kon komen. Volgens een omstander die heel de route heeft meegelopen, was er zelfs een tijdje sprake dat de man op een tractor zou moeten worden afgevoerd. Maar uiteindelijk kon de ambulance dichtbij komen.

Eenmaal aangekomen bij de wandelaar, hebben de broeders de man behandeld die zelf niet meer kon lopen. In een brancard is hij overgebracht naar de ambulance. Ondertussen hadden de hulpverleners moeite om de grote hond in bedwang te houden.

De man is voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis.