Volledig scherm
Huiskamerproject in Putte. foto Edmund Messerschmidt

Huiskamerprojecten in alle kernen van Woensdrecht

HOOGERHEIDE - Als alles volgens planning verloopt kunnen vier van de Woensdrechtse kernen dit jaar nog gebruik maken van een Huiskamerproject. Het huiskamerproject houdt in dat er een ruimte wordt gecreëerd voor eenzame mensen die een paar keer per week behoefte hebben in een gezellig praatje of om te kaarten of te biljarten.

In Huijbergen loopt het Huiskamerproject, wat gevestigd is in het Broederhuis St. Marie, al vier jaar naar wens. Huijbergen was een pilot. Na Huijbergen is de Woensdrechtse Brede Welzijnsinstelling (BWI) in de weer om ook de andere kenen in Woensdrecht te voorzien van een Huiskamer.

Vorig jaar werd een Huiskamerproject opgestart in verzorgingstehuis De Beukenhof in Putte en als alles naar wens verloopt, is er binnen enkele maanden ook een huiskamer in Ossendrecht. Ilse Stecher, directeur van de BWI, vertelde vorige week in de openbare vergadering van de WMO Adviesraad dat de beoogde Huiskamer in Ossendrecht gevestigd gaat worden in appartementencomplex de Hille of in verzorgingstehuis Mariahove. In het dorp Woensdrecht is onlangs een huiskamerproject in 't Blickvelt begonnen en de belangstelling is goed. Het is de bedoeling dat de huiskamer in Woensdrecht officieel in mei wordt geopend.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement