Volledig scherm
ANP Kippa

Het schiet op met album The Jacksons

LAS VEGAS - Het schiet op met het nieuwe album van The Jacksons. De broers van de in 2009 overleden Michael Jackson hebben 'ten minste de helft' van de plaat af, en hopen aan het begin van de zomer helemaal klaar te zijn.

"Het klinkt als muziek van The Jacksons, met een hedendaags tintje", vertelt Jackie Jackson aan Billboard. Het moet het eerste album van The Jacksons worden sinds 2300 Jackson Street in 1989. Naast Jackie bestaat de groep dit keer uit Tito, Jermaine en Marlon. Ook werken ze samen met een aantal eigentijdse artiesten en producenten, waarvan de namen nog niet zijn onthuld. Het is niet bekend of zussen Rebbie, LaToya en Janet Jackson, die op eerdere nummers van The Jacksons hebben meegezongen, op de plaat te horen zullen zijn.

Het viertal treedt sinds de dood van Michael Jackson weer regelmatig op en is in 2012 voor het eerst sinds 1984 op toernee gegaan. Ze zingen zowel oude nummers van de groep als solohits van Michael. "Dat is onze broer, en mensen willen die nummers horen", vertelt Jackie. "Het is erg emotioneel, maar we doen ons best ze te zingen."

Las Vegas

Vanaf eind deze maand hebben The Jacksons een residentie in Las Vegas, waar Jackie woont. Hij belooft dat de broers tijdens de 40 geplande optredens niet alleen zullen zingen, maar ook veel verhalen uit hun jeugd zullen vertellen. De oudste Jackson-broer hoopt dat de showreeks een boost aan het album zal geven. "Ik ben zo blij dat alle broers samen in Las Vegas zullen zijn. Overdag kunnen we de opnames van het album afronden, terwijl we 's avonds optreden."

The Jacksons begonnen in 1964 als de Jackson 5 met Jackie, Jermaine, Tito, Marlon en Michael Jackson. Later werd Jermaine vervangen door Randy, die al sinds 1991 niet meer actief in de muziek is. Begin jaren 80 begon Michael zijn solocarrìère. 2300 Jackson Street was het vijftiende album van de groep.

ANP Kippa

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement