Volledig scherm
© ANP

Heftig weekend voor agenten: mishandelingen, waarschuwingsschot en gevaarlijke situaties

ZEVENBERGEN – Politiemensen hebben het door het hele land dit weekend zwaar te verduren gehad bij arrestaties. Zo raakten agenten gewond in een politiebureau in Geldrop, kregen collega's het aan de stok tijdens het transport van een verwarde man over de A15 en zijn politiemensen beschenen met laserlampen.

In Rotterdam reed een man zaterdagmiddag in op agenten en ging ervan door. De politie wilde hem controleren omdat bekend was dat hij vaak zonder rijbewijs reed. Toen ze voor de auto gingen staan gaf hij vol gas. Een agent raakte gewond aan een hand.

Op een politiebureau in Geldrop heeft een agressieve man, die een blaasproef niet zag zitten, een agent in het gezicht geslagen. Omdat de man door een glazen deur sloeg, kreeg een collega glassplinters in het gelaat. Pas na het gebruik van pepperspray bond de man in.

In Tilburg brak een agent zijn hand toen hij een verdachte aanhield. De agent kwam, samen met collega's, af op een melding van vernieling toen de 17-jarige verdachte op een bromfiets aan kwam rijden over de stoep.

Waarschuwingsschot

Een 33-jarige verwarde man heeft flink wat paniek en gevaar veroorzaakt toen hij op de A15 bij Gorinchem wist te vluchten uit een politieauto. De politie wilde hem naar de crisisopvang brengen. Hij raakte slaags met een agent. De agent achter het stuur zette de wagen aan de kant en probeerde met pepperspray de passagier onder controle te krijgen.

Die trapte de deur van de auto open waardoor een politieman op de snelweg viel. De 33-jarige rende over de snelweg en probeerde op de vangrail in het midden te klauteren. Er waren extra agenten en een waarschuwingsschot voor nodig om hem uit de middenberm te halen. Met een waarschuwingsschot wist een agent hem tot staan te brengen.

Laserlamp

Een 22-jarige man uit Noordhoek werd gearresteerd nadat hij een politieagent in de ogen scheen met een laserlamp. Twee andere mannen mochten ook mee naar het bureau omdat zij de arrestatie met geweld probeerden te verhinderen. De beschenen agent, die een opvallende politieauto bestuurde, zag even helemaal niets meer.