Volledig scherm
Martin Ødegaard. © Getty Images

Heerenveen strikt Noors toptalent Ødegaard van Real

sc Heerenveen is erin geslaagd het Noorse toptalent Martin Ødegaard naar het Abe Lenstra Stadion te halen. De achttienjarige aanvallende middenvelder komt over van Real Madrid.

De Friese club bevestigde maandag de komst van Ødegaard, die door veel clubs werd begeerd. Ook Ajax wilde de aanvallende middenvelder, die in mei 2015 als zestienjarige zijn debuut maakte in de hoofdmacht van Real Madrid, graag hebben.

Heerenveen maakte geen details over de transfer bekend, maar Spaanse media berichtten maandag dat Ødegaard voor anderhalf jaar wordt gehuurd. De huidige nummer vier van de eredivisie presenteert zijn aanwinst, die ook al Noors international is, dinsdag.

Real Madrid won twee jaar geleden de strijd om het toptalent, dat toen nog uitkwam voor de bescheiden Noorse club Strömsgodset IF. Zo'n beetje alle topclubs in Europa dongen naar de gunsten van Ødegaard, die in oktober 2014 als jongste voetballer ooit meespeelde in een EK-kwalificatieduel. Ødegaard was 15 jaar en 300 dagen toen hij in het duel tussen Noorwegen en Bulgarije in de 64ste minuut in het veld kwam.

Van een doorbraak in de hoofdmacht van coach Zinedine Zidane is het nog niet gekomen. Hij was meestal actief in het tweede team. Ødegaard stond eind november wel in de basis van Real in de bekerwedstrijd tegen Leonesa.

Volledig scherm
Martin Ødegaard. © Photo News
Volledig scherm
Martin Ødegaard. © EPA
Volledig scherm
Martin Ødegaard. © EPA
Volledig scherm
Martin Ødegaard. © afp