Volledig scherm

Hartje Breda: Dok 19 op de artistieke toer

Binnenkort kunnen schilders en fotografen in Dok 19 meer doen dan alleen een pintje drinken. Eigenaar Roger Omers creëert een expositieruimte in zijn café aan de Haven.

Stilstaan is achteruitgaan, zal Roger Omers, uitbater van café Dok 19 aan de Haven gedacht hebben. En dus is er in zijn tent een verbouwing aan de gang. Nieuwe (retro-)tegels en kasten tot aan het plafond achter de bar, na carnaval nieuwe herentoiletten én zeer binnenkort een expositieruimte in het bovenste deel van de bruine kroeg.

“Ik vind dat heel tof, kunst in een café”, zegt Omers en zegt dat hij zich een beetje heeft laten inspireren door De Witte Aap in de Rotterdamse Witte de Withstraat.

Toe maar! Die zaak werd een aantal jaren geleden door Lonely Planetlezers gekozen tot beste café van de hele wereld!

Aan de linkerwand van de bovenverdieping van Dok zijn nu nog kleine nisjes. Die worden vervangen door drie grote exposeerplekken naast elkaar, waar kunstenaars hun foto’s, etsen of schilderijen achter glas ten toon kunnen stellen. Contacten zijn er al: “Ik ken wel wat fotografen. Het liefst heb ik elke twee maanden weer een andere expositie, dat zorgt voor leven in de brouwerij.”

Over brouwerij gesproken, die galerie is nog niet alles. Roger Omers was al zytholoog (bierkenner), sinds jongstleden zaterdag is hij ook gediplomeerd bierbrouwer. Samen met een vriend wil hij aanstonds een eigen bier gaan brouwen en natuurlijk aan de tap van Dok 19 verkopen. Een naam voor dat gerstenat heeft hij al in gedachten, maar die verklapt hij nog niet.

Het café is vanwege de verbouwingsdrift overigens niet gesloten. “Ben je gek, we gaan niet dicht. Donderdagavond is bovendien de grote Dok Pubquiz”, stelt Roger zijn vaste klanten gerust.

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.