Volledig scherm
Carnavals kleren passen. © Steven van Beek

Hartje Breda: De dragon-ninja, de gangster en de marinier

Vrolijke kleuren in een heerlijk grauw industriegebied! Tussen de rivier De Mark en de Emerparklaan vinden we FeestkledingwinkelBreda en Poppelaars Tuincentrum en beiden verkopen ze carnavalskleding. Veel carnavalskleding. Voor ieder wat wils, alle maten, alle kleuren en heel veel gadgets.

En dus togen Mustapha en Angela met hun kinderen Noah en Noor naar het gebied. ,,Vooral voor hen, die zijn helemaal into carnaval. Wij doen braaf met ze mee”, wijst Mustapha op z’n 8-jarige dochter en z’n 11-jarige zoon. Het carnaval wordt vooral gevierd bij voetbalclub The Gunners en op school.

,,Ik wil ninja worden. Of hippie. Of indiaan!” Nora heeft er direct bij binnenkomst zin in en het lukt ‘r eenvoudig om snel iets van haar gading te vinden. Ook Noah kent weinig twijfels. ,,Ik zag al een Peter Pan-pak, maar ik wil eigenlijk gewoon een smoking. Ik wil gangster zijn”, klinkt het overtuigd. Hun ouders horen het gelaten aan. ,,Boven hebben we kasten vol, maar het moet elk jaar iets nieuws zijn.” Als Nora een kleurrijk hippie-outfit aan heeft, knikt Angela instemmend. Nora is minder enthousiast en wisselt snel met een zwart ninja-outfit. Nu is Nora enthousiast en heeft ‘r moeder weer twijfels. ,,Het is zo… zwart! En het is voor jongens”, vat moederlief haar twijfel samen, terwijl Nora al ninja-moves in de winkel etaleert.

Mustapha besluit een marinierspak, z’n vrouw zoekt ‘iets matchends’. Ze vindt ook een outfit, maar twijfelt over de lengte van het jurkje. ,,Het model op de verpakking zegt ook wel wat… het is me iets te… ordinair”, klinkt het vertwijfeld. Noah besluit een smoking bij de winkel te bestellen: zijn gedroomde pak is er, zijn maat is niet voorradig. Woensdag zal het binnen zijn. Noah rent inmiddels als een bezetene door de winkel en keert terug met een dragon-ninja- outfit. Kleurrijk en toch ninja.

Noah weet gelijk haar moves aan te passen, ook haar ouders zijn met deze outfit helemaal tevreden.

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.