Volledig scherm
© Punt Avans

Hartje Breda: Avans poeslief tegen nieuwe kat

BREDA - Avans Hogeschool heeft er sinds kort een nieuwe bewoner erbij. De onderwijsinstelling heeft een loslopende poes opgenomen als officieuze mascotte van de school. Het dier liet zich de laatste tijd steeds vaker zien op het terrein, waar hij werd gevoederd door studenten en docenten.

De kat is waarschijnlijk niet zomaar komen aanlopen. De conciërges Gerard en Marty vermoeden dat het beestje is geboren in het nieuwe schoolgebouw Quadrium tijdens de verbouwing. Veel studenten namen contact op met de dierenambulance omdat ze het zielig vonden en wilden dat de poes een echt huis zou krijgen. “Maar ja, het is een verwilderde kat, wie wil die nou hebben? Die laten ze in het asiel meestal inslapen”, verklaart Marty. Na overleg met de dierenambulance werd besloten dat het beestje het beste geadopteerd zou kunnen worden door Avans.

Momenteel is de poes bij het dierenasiel om gechipt, gesteriliseerd en ingeënt te worden. Gerard en Marty hebben inmiddels de nodige voorbereidingen getroffen voor de terugkeer van het dier. Zo is er voedsel geregeld, net als een dekentje en voederbak. Als het aan de conciërges ligt zal de kat straks haar intrek nemen in een tonnetje naast het rookhok. Hoe de poes daar zelf over denkt is natuurlijk nog even afwachten. Punt, het onafhankelijk magazine van Avans, heeft alvast laten weten dat ze een verkiezing gaan organiseren voor de naam van de kat. Gerard en Marty hebben al wel een suggestie: Avansje.