Volledig scherm

'Haal voorstel Logistiek Park Moerdijk van agenda'

MOERDIJK - Vijf fracties in de Provinciale Staten van Noord-Brabant willen dat het voorstel over Logistiek Park Moerdijk (LPM) vrijdag van de agenda wordt gehaald tijdens de vergadering. Zij vinden het om verschillende redenen nog niet rijp voor behandeling.

Oppositiepartijen PvdD, D66, OSN, GroenLinks en PVV zullen vrijdag een ordevoorstel indienen.

De PVV en PvdD schrijven in een persbericht dat op 30 augustus een nieuw onderzoek is toegezegd. Het rapport is nog niet beschikbaar en zij vinden dat daarom zorgvuldige besluitvorming nog niet mogelijk is.

Nijpels
Verder wijzen zij op het advies van de commissie onder leiding van Ed Nijpels op de Havenstrategie 'Port of Moerdijk 2030'. Dat werd gisteren bekendgemaakt.

De commissie vindt dat de gemeente Moerdijk de inwoners van het dorp Moerdijk een heldere keus moet bieden: in het dorp blijven ondanks overlast, of vertrekken met een premie van de gemeente. Volgens Alexander van Hattem van de PVV moeten deze ontwikkelingen bij de discussie worden betrokken. "Nu lijkt het erop dat men dit besluit er snel even doorheen wil jassen. Het moet daarom nu van de agenda."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement