Volledig scherm
Bezoekers worden langs tien griezeltaferelen op het landgoed gevoerd. © Tonny Presser / Pix4Profs

Griezelige taferelen in Hoogerheide: 'Toch even achter me kijken' (fotoalbum)

HOOGERHEIDE -Halloween op Mattemburgh is zo’n groot succes, dat er vanaf volgend jaar meerdere dagen wordt gegriezeld op het landgoed in Hoogerheide.

Voor het derde jaar hebben griezels het landgoed in Hoogerheide in bezit genomen. Bouwvakkers dreigen huis te houden op het landgoed, maar hebben de natuurelementen aarde, lucht, water en vuur tegen zich. Zo worden bezoekers langs tal van tafereeltjes gevoerd.

Onderweg komen ze allerlei engerds tegen. "Toch even achter me kijken", zegt een vrouw, bang dat er dadelijk een figuur uit het donkere bos opduikt die zo uit The Walking Dead lijkt te zijn weggelopen.

Gillende griezels
Theater, dans, speciale effecten, licht en geluid, gillende griezels die bezoekers de stuipen op het lijf jagen en dat tegen het mooie decor van Mattemburgh. Halloween slaat aan. En hoe. Het eerste jaar waren er honderd bezoekers, vorig jaar al meer dan duizend en zaterdag om 20.30 uur werd het aantal van 2.000 al gepasseerd.

Het ging in lange rijen naar het landgoed. "Grandioos", jubelt organisator Merijn Oerlemans, die zo een topweek beleefde, want hij won ook nog een Musical Award voor zijn rol in de BOV-productie Petticoat. "Ik leef in drie hemels, ik ben zondag ook nog jarig", lacht hij.