Volledig scherm
Copyright: Finch Buildings, BV Fotograaf: Kees Hummel

Gebons op de ramen, maar de raadsvergadering in Steenbergen verliep rustig

STEENBERGEN - Geschreeuw buiten de raadszaal en wat gebons op de ramen. Groot protest bleef donderdagavond tijdens de raadsvergadering in Steenbergen uit, maar een klein groepje mensen probeerde aan het begin ervan van buitenaf wel wat stampij te maken. Zij gingen ook heel snel weer weg.

Aan het begin van de week riep de Facebookgroep ‘Geen azc in Stb’ op tot protest vanwege de mogelijke komst van statushouders op Buiten de Veste. Daar wil de gemeente 40 zogeheten Finch-woningen bouwen. Semi-permanente, houten woningen. Maximaal een derde is bedoeld om statushouders in te huisvesten.

De actiegroep blies het protest af, omdat het onderwerp niet op de agenda stond. Omdat de Volkspartij een motie indiende over de woningen, heeft de raad er gisteren alsnog over gepraat. Die partij wil dat de gemeente direct zou stoppen met het ontwikkelen van de Finch-woningen. De meerderheid van de raad steunde de motie niet.

Wethouder Petra Lepolder legde gisteravond nog even uit dat het plan niet in beton gegoten is. „Vorige week was de eerste stap in een langdurige proces. Ook de locatie staat nog niet vast.”

Volledig scherm
Copyright: Finch Buildings, BV Fotograaf: Kees Hummel