Volledig scherm
© ANP

Geblinddoekt afgevoerd na ontvoering: drie mannen opgepakt voor ontvoeren Roosendaler (61)

ROOSENDAAL/BERGEN OP ZOOM - Een 61-jarige man uit Roosendaal is vrijdagochtend korte tijd ontvoerd geweest. De politie begon een zoektocht en pakte later drie mannen op, die waarschijnlijk achter de ontvoering zitten. Het gaat om twee Roosendalers (30 en 33 jaar oud) en een 47-jarige man uit Bergen op Zoom. Vermoedelijk kennen zij het slachtoffer.

Volgens de politie werd de 61-jarige man op vrijdagochtend vanuit een huis in Roosendaal meegenomen. Dat gebeurde waarschijnlijk tegen zijn wil. Vrijwel meteen werd de politie ingeseind, die een zoektocht naar het slachtoffer en zijn ontvoerders op touw zette.

Daarbij werd de hulp van Burgernet ingeroepen. Dat is een online platform waarop de politie en burgers met elkaar samenwerken om vermiste personen op te sporen. Aan omwonenden werd gevraagd uit te kijken naar een zwarte Dodge Ram-Van.

Arrestaties
De zoektocht bracht de politie uiteindelijk in Bergen op Zoom. Eén van de verdachten werd op de Kastanjelaan in de kraag gegrepen, meldt een ooggetuige aan BN DeStem. De man, vermoedelijk van Turkse komaf, werd geblinddoekt afgevoerd door een arrestatieteam.

Op dat moment had het slachtoffer zich al in veiligheid gebracht. Een arrestatieteam hield kort daarna een tweede en derde verdachte aan in diezelfde plaats. Ook dat gebeurde op straat.

Relationele sfeer
Daarna werd nog een huis doorzocht, maar of daar iets is gevonden maakte de politie niet bekend. De recherche heeft de ontvoering in onderzoek. Vermoedelijk liggen de motieven van de verdachten in de relationele sfeer.

De drie mannen zitten vast en worden ondervraagd.