Volledig scherm
Een pannenset. © Facebook/Politie Hardinxveld

Foute pannenverkoper weer actief in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Een pannen- en messenverkoper die mensen oplicht is weer actief in Zevenbergen. Wijkagent Larissa van Helten waarschuwt via Twitter voor de man. Hij is afgelopen maandag voor het laatst gezien.

De verkoper spreekt op straat oudere mensen aan en is dan erg opdringerig. Hij probeert hen pannen- en messensets te verkopen voor veel te veel geld.

De man is netjes gekleed en heeft een blanke huidskleur. Hij is ongeveer 40 jaar oud en rijdt in een lichtkleurige Audi. Wie de man ziet, kan het beste de politie bellen.

Eerder slachtoffers in Prinsenbeek
Volgens de wijkagent komt het signalement overeen met een man die vorig jaar bijna een 70-jarige man wist op te lichten in Prinsenbeek. De verkoper had toen zo op het slachtoffer ingepraat, dat hij hem meenam naar zijn huis. Hij wilde een deal sluiten voor duizenden euro’s aan spullen, maar zijn vrouw stak daar een stokje voor.

Toen de verkoper de man later weer tegenkwam, wist hij hem toch te overtuigen en mee te krijgen naar de geldautomaat. De man was zo in de war dat hij drie keer de verkeerde pincode intoetste en zijn pas blokkeerde. Zelfs toen gaf de verkoper het nog niet op, want hij ging met de man naar het hoofdkantoor van de bank om alsnog geld op te nemen. Pas toen daar bleek dat hij 48 uur moest wachten, gaf de verkoper het op en liet hij de man daar achter. Het echtpaar heeft toen aangifte gedaan.